Sunday, March 18, 2012

new blog

hey i am relocating this blog to a newer address. sorry for any inconvenience. update!

http://plasticsouul.wordpress.com/

new blog

hey i am relocating this blog to a newer address. sorry for any inconvenience. update!

http://plasticsouul.wordpress.com/

Sunday, July 31, 2011

Ramadhan

Salam Ramadhan to fellow Muslim around the world

may me, myself and i (WE ALL) achieve not only to keep ourselves from eating dusk till dawn, but something
greater: patience, inner peace, generosity, and our responsibility to others - most importantly to GOD

here comes the holy month, and to make this month more exciting, EPL is getting nearer!
i have been waiting for this moment all winter long. that being said, winter without EPL, is like world without summer for me. wohooo bring on EPL

happy fasting, and you'll never walk alone

ps: popiah basah

Tuesday, July 26, 2011

a tiger's roar

so i'm not gonna be there for the epic night, history in the making. sucked, but its okay, i shall be supporting HARIMAU MALAYA with all my heart all the way from melbourne.
we still are trailing by 2 goals from that thrilling encounter, but we have that all-important 3 away goals.
FOCUS!!

ps: to all my fellow soldiers who will be going to the match..

BE THE TWELFTH MAN

Saturday, July 16, 2011

Malaysia 3 - 6 Liverpool

we lost tonight, but we won :)

Wednesday, July 6, 2011

bersih 2.0

by the way (on an unrelated note, and not implying anything - an apart from the weird (or stupid) cause), Bersih 2.0 makes up a very good antivirus software name.

ps: malaysian-style

saya dan awak

this post is not mine. this is taken from a very close friend of mine 'Faris Nordin's' facebook status which i really liked and would like to share. he can always find a way to explain the way few people can and i really admire his thoughts and thinkings for that. here goes..


"saya selalu mkn (supper) di restoran syed di plaza alam sentral di mana pd mlm jumaat & sabtu, puluhan motor2 bertenggek di dataran shah alm berdekatan. awak ramai, bersifat intimidating, bunyi motor awak kuat, bersifat disturbing. bila semua dah brkumpul, awak pun berlumba. org kata bising, ganggu trafik, ganggu ketenteraman, awak kata ini negara bebas, ini cara awak ekspressi diri.


org kata kami tak halang awak ekspressi diri, awak pergi la berlumba secara sah. kita ada litar, ada stadium, ada tmpat utk awk buat hal awak. kami hormat agenda awk, tp awk hormat la hak2 org lain. tp org ckp elok2, awak igt org nk lwn awak. awak ingat semua nak berkonspirasi pd awak. kebanyakan awak org muda, pantang org tegur awk sangka provokasi. sbnarnya kalau perhati betul2 kebanyakan awak pelajaran tak tinggi. org europe ekspressi diri jugak, tapi mereka pandai2, sbb tu dlm ekspressi diri pun mereka menguasai dunia. awak di mana?


awak canang org europe pun berlumba jugak, tp awak tak canang bila mereka tak dpt kebenaran, mereka patuh. sebab bagi mereka, nak ekspressi diri bukan berlumba saja caranya. yg penting ekspressi mereka nmpak, idea mereka sampai. byk lg cara. tp drh muda awk igt lumba saja. awak muda, kecenderungan awk ialah pd anti establishment, counter-order dan revolusi. org di tmpt lain berlumba, awak rasa kita pun patut ikut, org lain lebih deep agendanya, agenda awk boleh2 saja. awak anti ini, anti itu, sbb awk rasa awak patut dpt lebih baik. awak canang di tmpat lain lg baik kondusinya, lg betul caranya. mgkin fikiran awk terlalu besar, awak nk jd mcm mereka, tp diri awk tak mcm mereka. mentaliti awk belum mcm mereka. tak percaya?


sebelum awak merevolusikan org lain, mgkin awk boleh mula dgn diri sendiri dulu..mentaliti kita dgn mereka mcm langit dgn bumi, mcmana kita nk jd mcm mereka?mereka integriti kukuh, sportsmanship padu, bila menang mereka terima, kalah mereka terima, sbb mereka percaya pd sistem mereka. kalau tak percaya, apa mereka buat?mereka tolak dr awal, mereka tolak semua hasilnya. awk? kalah awk kata tak adil, kata ref kena beli, kata padang senget. tp menang awk terima tgn terbuka. awk pndai ckp hal2 besar, awk ckp org itu ini rasuah & korup, baguslah kita tolak kemungkaran. tp awk teliti tak diri awk mcmana? yg atas kantoi korup, tp awk yg bwh yg selalu mntak belanja, mkn free, duit kopi. awk jujur tak dgn tggungjwb awk? awk jujur tak dgn amanah org pd awk? bila awk minta peruntukan nak buat projek, awk quote hrga tinggi supaya awk boleh share duit lebihnya dgn organising committee awk. alaa, tak byk pun, dlm rm100 saja bakinya, bagi sama kwn2 dpt rm10 sorang ja. tak sama dgn org besar, mereka korup juta2. nmpak cara awk berfikir? nmpak mentaliti awk/kita di mana? tp awk sibuk nk ikut cara di amerika, europe. tp ikutan awk selektif, yg ini nak ikut yg lain tidak. kan?"


please be noted that this is not my 'piece'. i'm just using this blog as a means of sharing my interest. thankyou :)